Ce mă ajută după o zi stresantă?!

După o zi stresantă cu greu reușesc să mă relaxez și să îmi iau gândurile de la muncă sau alte lucruri care mă îngrijorează.În ultimele săptămâni s-au adunat multe care fac parte din viața cotidiană, dar chiar și așa nu înseamnă că sunt chestii mai puțin stresante.

Cu ani în urmă am descoperit coloratul pentru adulți. Când încă eram în România, obișnuiam să îmi cumpăr cărți de colorat pentru că timpul îmi permitea pe vreme respectivă să mă ocup cu o astfel de activitate. O făceam doar din plăcere. Nu realizam că era o metodă de relaxare, pentru că pe atunci nu aveam o viață atât de plină.

Acum coloratul a devenit că o terapie. Gândurile mele curg liniștite în timp ce mâna mea ocupă spațiile albe cu culori. Am timp să le las să curgă în voie și nu mă concetrez pe gânduri ci pe culori. Astfel mintea mea se eliberează temporar de excesul de griji și alte gânduri negative.

Pe de altă parte mă ajută să îmi dezvolt abilitatea de a mă concentra în orice condiții și îmi dezvoltă creativitatea.  Mi-am demonstrat asta singură de fiecare dată când șeful meu îmi spune că trebuie să schimbăm aspectul în magazin, și eu sunt cea care trebuie să vină cu idei noi. 🙂

Dar și mai interesantă este provocarea în sine. Nu este chiar ușor să termini o carte de colorat pentru adulți, multe dintre desene fiind mandale. E nevoie de determinare și răbdare în același timp.  Eu am ales o carte mai ușoară, cu forme de mandale mai puține, pentru că răbdarea nu este chiar punctul meu forte, dar asta îmi oferă oportunitatea să mai lucrez la acest punct și să îl îmbunătățesc.

Cartea care o folosesc acum îmbină moda cu mandala și chiar pot să spun că mi-a acaparat atenția. Îmi place să dau viață la câteva chipuri desenate, sau chiar să îmi creez propria încălțăminte .

Ar trebui să încercați și voi. Cu siguranță este mai ieftin decât o ora de terapie! 😉

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: