De partea cealaltă a recepției

De multe ori, când mă aflăm în spatele recepției , mă întrebam :

Oare cum e ?!

Oare cum este să te cazezi un hotel de 4-5 stele din motive de serviciu, să petreci timpul cu colegii, să partici la cursuri și să te bucuri seara poate de o ora de relaxare la piscină și saună?! Eram invidioasă când oamenii stăteau la barul din față recepției, iar eu trebuia să îmi bat capul cu rezervări, încasări, și late check-in.

După ani mi-am răspuns și am aflat că este o experiența interesantă unde poți învață multe lucruri. Sigur , am mai fost cazată în hoteluri dar mereu fiind în vacanțe.

Firma la care lucrez acum se preocupă foarte mult de dezvoltarea angajaților , tocmai pentru un profit mai bun. E important să fim bine pregătiți în față clienților iar ei investesc mult în acest aspect. Lucrez în vânzări. Este un lanț internațional de magazine pentru articole sportive. Nu sunt o expertă în sport. Practic câteva dintre ele cum ar fi : fitness, înot ,jogging , dar la un nivel mediu.

Am  plecat pe la ora 10 cu alte două colege de muncă din cadrul aceleiași companii, dar alt magazin.  Pe lângă faptul că nu le cunoșteam deloc, îmi făceam griji că 3 ore vor fi o eternitate în mașină cu ele, în special din cauza limbii germane. Am rămas uimită de cât de repede și bine a zburat timpul.  La sosire, recepția era ocupată de 3 doamne îmbrăcate cu cămașă verde smarald și o veste neagră. Interesantă combinația de culori. Mereu mă plângeam de cămașă albă plictisitoare și sacoul închis la culoare. Am făcut check-inul foarte repede.  La grupuri e suficient să îți prezinți numele și documentul de identitate fără să completezi alte formulare. Erau cazările mele preferate.

7f59d900cabb984afb252e7f3db60358

Camera era una standard, care pe vremuri era o camera de lux. Este un hotel destul de mare cu aproximativ 500 de camere. Cu timpul a fost renovat și o parte din camere au fost modernizate . Acelea au luxul actual. Dar totuși era o camera spațioasă, curată, și care îndeplinea orice cerință pentru un hotel de 4 stele.

Între drumul străbătut până acolo și un mic training,  prima ziua a trecut foarte repede.  A doua zi a fost una mai specială. Am reușit cu ajutorul cursurilor să acumulez multă informație despre produsele noastre și într-un fel mă simt mult mai motivată să progresez profesional. Dar pe lângă asta am cunoscut oameni din toate colțurile Germaniei care își dau foarte mult interesul pentru a dezvoltă produsele proprii și care practică sporturi de apă la un nivel pro. După 8 ore de acumulat noi informații, era și timpul să ne bucurăm cu toții de 2 ore de relaxare la piscină. Așa că am luat produsele noi și le-am testat la piscină hotelului. Toată lumea se simțea bine, și chiar dacă unii se cunoșteau de la întâlnirea care a avut loc și anul trecut, nu m-am simțit deloc străină.

Seară am încheiat-o la barul din față recepției, unde fiecare s-a bucurat fie de un vin sau o bere. Sau poate mai multe dar cine a mai ținut socoteală. În drum spre cameră, am întors capul către recepție să îmi iau la revedere , iar zâmbetul lor formal mi-a adus aminte de noptiile în care abia așteptam să plece toată lumea în camere, ca să mă pot bucura de puțină liniște.

În oglinda din lift, mi-am privit chipul și un zâmbet s-a pornit în colțul gurii. Nu îmi este dor de vechea mea meserie, și da, este al naibii de bine să fii de partea cealaltă a recepției.

LG,

Ana

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: