The winner takes it all

O dată cu noul meu loc de muncă, s-a schimbat și programul. E mult mai ușor să încep munca la 9 dimineața, deși toată ziua mea este pierdută. Nu sunt o persoană matinală și am nevoie de mult timp diminețile pentru a mă pregăti pentru ziua în curs.

După cafea și primul mic dejun ( spun primul, pentru că undeva la ora 11 mai servesc un mic dejun) mă urc în mașină și plec la drum. Am nevoie de 30 de minute pentru dus și 30 de minute pentru întors. Aceasta este ora mea peferata din toată ziua deoarece reușesc să ascult muzica care mie îmi place.  Folosesc un adaptor special prin conectare cu bluetooth la telefonul meu și așa aleg orice melodie doresc.  Dar în dimineața înzăpezită de luni acest dispozitiv mi s-a stricat.

Nu mă las afectată chiar așa tare și pornesc radioul. În Germania la radio în general se dezbat multe teme politice și sociale, sau dacă nu , se difuzeză muzică atât de învechită încât uneori te simți de parcă ai fi în anii 70-80.  Și conducând așa încet printre sătucele nemțești ,cu casele lor drăguțe și îmbodobite cu luminițe de Crăciun, începe piesa celor de la Abba- The Winner takes it all ( Câștigătorul ia tot).

Dau volumul mai tare , pentru că Abba mi-a plăcut dintotdeauna . Oricât de demult ar fi, piesele lor mă duc cu gândul la anii adolescenței ,când participam la lecțiile de canto și aveam mici spectacole în cadrul Școlii populare de artă.

Printre fulgii mici de nea și câmpiile albe mă cuprinde un sentiment ciudat. Este o piesă care cumva mă întristează. Mă duce cu gândul la momentele când mă simțeam o pierzătoare. La cât de mult am jucat până la ultima carte, cu speranța că voi câștiga. Sentimentul acela de dezamăgire, care îl simți când nu mai ai nici o speranța în a obține ceea ce îți dorești. Și obosind, renunți și mergi înainte cu inima frântă.

d95d3e0525fa7bcac406a511a2dd1941 (1)
„Câștigătorii sunt pierzători care s-au ridicat și au încercat încă o dată.”

Surprinzător acum mă simțeam ca o câștigătoare. Deși niciodată nu a fost o competiție , rolurile s-au schimbat.  Cu trecerea timpului, privesc mai mult în jurul meu și învăț să apreciez lucrurile care cu adevărat contează.  Observ că mai repede sau mai târziu fiecare primește ceea ce merită.  Eu am fost răbdătoare și universul se recompensează pentru fiecare moment în care  m-am simțit neîndreptățită.

Putem să ne transformăm din pierzător în câștigător  repede. Secretul constă în felul în care ne percepem pe noi înșine. Doar noi ne putem schimbă viață,nimeni nu o poate face în locul nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: