Timpul, cel mai bun medicament.

Timpul , din nou , mă uimește! Este cel care a știut să se folosească ca o alifie, reparându-mi inima făcute bucățele. Timpul, își spune cuvântul deși niciodată nu vorbește! Și tot el le rezolvă pe toate , deși nu îl vezi făcând asta.

Cum am mai spus, ultimii doi ani din viața mea au fost pline de schimbări. Dar locurile nu se schimbă niciodată, ci doar percepția oamenilor asupra lor . În decursul acestor doi ani am avut ocazia să vizitez foarte multe locuri, însă doar la două dintre ele am putut observa cum timpul , cu magia lui, a schimbat interiorul, și apoi exteriorul .

Primul loc a fost Castelul Neuschweinstein. Un castel construit in 1869 de Regele Ludovic al doilea. Într-adevăr arhitectura este impresionantă. Dar nu se compară cu priveliștea oferită de el. În anul 2016 , urcam către el îngândurată. Vedeam ceva impresionant dar nu mă bucuram si nu trăiam în momentul prezent . Vedeam cupluri , familii , oameni care zâmbeau, iar asta mă făcea să mă simt ofensată. Eram o îngamfată, care credea că totul i se cuvine , fără să depună un minim de efort. Mai târziu, am înțeles că energia și comportamentul meu , respingeau orice om din jur.

Dar , este ceva uimitor , să observi schimbările din interiorul tău după doi ani mai târziu. Să vezi cum exteriorul se schimbă și parcă, în loc să te maturizeze, timpul, te întinerește . Acum , străzile mi se păreau mai mari, zâmbetele și reacțiile oamenilor îmi creau o stare de bine , iar priveliștea de care aveam parte îmi oferea pentru prima oară o stare de pace și liniște cum nu am mai simțit niciodată .

Al doilea loc, Lacul Blautopf. Un lac care formează scurgerea pentru sistemul de peșteri din Blau. Datorită proprietăților fizice ale calcarului nanoscale, are loc așa numita împrăștiere a luminii Rayleigh . Acest efect se produce și la Laguna Albastră .

Culoarea este de un albastru mirific. Primul gând este acela de a te răcori, intrând cât mai repede în el , dar din păcate este interzis . Aici vizitele mele au fost mai dese pentru ca este aproape de locul unde eu locuiesc. Prima oară am decis să facem un tur cu bicicletele împreună cu o prietenă. După 30 de km, obosită si însetată, cand am privit lacul pentru prima oară, ma întrebam dacă culoarea este reală. Dar trăirile mele erau la fel de stinse ca în povestea de mai sus. Dorința cea mai arzătoare era să găsesc un loc unde sa imi așez fundul si beau ceva racoritor.

Ultima mea vizită la acest lac a fost acum câteva zile . Simțeam setea și de data aceasta dar nu i-am mai dat importanță Pacea era prezentă din nou si pot spune că acest sentiment este al doilea de mine preferat ,după savoarea care cafeaua de dimineață mi-o oferă.

Pe lângă timp , și oamenii potriviți ajută la refacerea ta . Doar dacă le permiți. Eu am riscat din nou oferind încredere. Și pentru prima dată simt că inima este în locul potrivit. Am reusit să vad toate etapele prin care am trecut si să fac diferența dintre bine și rău .Nu am uitat de unde am plecat, cât de greu mi-a fost și cât mai am încă de realizat.

P.S. Imaginile de mai jos au fost atașate cu scopul de demonstra schimbările create .

LG, Ana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: