O oră de pace si relaxare !

Joia , de obicei este ziua cea mai așteptată din timpul săptămânii . Poate mai așteptată ca și ziua de duminică. Și asta pentru ca ma întâlnesc cu niște ființe pure și sensibile dar în același timp puternice.

Am început să practic echităția de câteva luni. La început simțeam o teamă profundă când mă apropiam de cai. Nu reușeam să le inteleg mișcările și dorintele. Cand ma apropiam de ei , simțeau la rândul lor frica mea si se comportau ca atare.

Dar cum omul se adaptează ușor și învață la fel de ușor, am reușit să îmi înving teama și să învăt cum să comunic cu ei . Fiecare cal are o personalitatea a lui si anumite obiceiuri. La centrul de echitație unde practic acest sport, am ocazia sa călăresc doi cai. Sunt antrenați special pentru începători. Heidi, o femelă de 20 de ani, este foarte simandicoasă la pregătire. Este prima pe care am calarit-o și în același timp cel mai des. Asta pentru că este foarte ascultătoare la comenzi și foarte confortabilă la călărit. Cand ma apropii de ea in schimb,ca să o perii, să o înham , sau sa îi curăț copitele , are un aer de „Madame ” , cum bine ii spune antrenuarea mea, care se lasă foarte greu atinsă.

Patrol , este un mascul de 24 de ani, deja bătrân dar foarte receptiv. Din pacate în urma unei infecții la ochiul drept , și-a pierdut vederea și trebuie abordat mereu din partea stângă. Dar pentru ca sunt animale care au nevoie de miscare zilnică, din când în când îl pot călări și pe el. Patrol, în schimb este foarte usor de curățat si înhămat. Îi place să îl perii, îți oferă copitele doar dintr-o singură atingere la curățat și din când în când te lovește cu botul în mână în semn de alint. La călărit este putin mai dificil la comenzi dar nu imposibil . Din cauza lipsei de vedere pe partea dreaptă, îmi pot imagina că îi este greu să se adapteze .

Ceea ce eu credeam despre călărit este total fals. Este un sport într-adevăr greu de practicat care necesită mult antrenament și devotament . Si nu doar atat, dar si o atentie majora la necesitățile „partenerului”. Sunt multe comenzi și semnale pe care corpul le transmite, ca el să actioneze. De aceea este o conexiune nevăzută ci doar simțită.

LG, Ana

Un răspuns la „O oră de pace si relaxare !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: